Hezbollah, samen met de Libanese Shyieten partij, lag dwars in de oprichting van een nieuw kabinet. Daarmee stagneerde het hele plan Macron.

De door hem gepresenteerde nieuwe minister president Mustapha Adieb  heeft inmiddels zijn ontslag aangeboden.

Macron stelde voor e.e.a. aan te houden voor een periode van 4 tot 6 weken in de hoop eea over de Amerikaanse  verkiezingen van 3 november heen te tillen.

De verdenking  van medeplichtigheid in de enorme amoniumnitraat explosie in Beirut blijft Hezbollah achtervolgen en als machtigste  partij  blijft het zich dus identificeren met de oude Libanese regering.

Juist in die verlopen Libanese regering hoopten Jared Kushner en Netanyahu een prooi te vinden in hun jacht voor Trumps vredesdictaat van Israël  met zoveel mogelijk Arabische landen.

Zij kwamen er echter hun grootste “Terrorist”, Hezbollah tegen,  die  op zijn beurt steun zocht als compensatie voor de stagnerende hulp van Iran getroffen door US sancties.

Dus rare sprongen van nare mensen die op snelle spectaculaire successen jagen om aan de macht te blijven.

En zo zijn er nog meer, b.v. Turkije’s Erdogan, van wiens hulp de regering in Libië langzamerhand genoeg van heeft in de uitzichtloze  strijd tegen  Rusland/Egypte/Emiraten en Haftar en die  nu agressie mobiliseert tegen Griekenland aan het Cyprische front en zelfs actief ingrijpt in Nagorno Karabach tegen Armenië en Rusland.

Resultaten?   

Pas wanneer de chaos doodloopt in de quarantaine van Trumps Administration en de isolatie van de White House.

Hopelijk krijgt contemplatie dan weer een kans.

Tot dan, Arnout