Tot de laatste dagen hoor ik de verbijsterende verhalen over het lot van de Palestijnen in de Zionistische regio. Welnu, laat mij jullie overtuigen dat het juist aankondigingen zijn voor de onherroepelijke zelfbewustwording van het Midden-Oosten. Luister naar de accenten daar van oordeelsvermogen.

Waar ligt momenteel het zwaarwichtigste belang van militair ingrijpen?
Bij en in Netanyahu. Cru gezegd houdt het hem buiten gevangenis, maar het impliceert een eens-en-voor-al uitroeien van de Iraanse atoombom.

Waar ligt momenteel het grootste belang militair ingrijpen te voorkomen?
In en bij de miljarden investeringen in het toerisme van de Emiraten

Welk belang weegt momenteel zwaarder in de internationale diplomatie?
Ongetwijfeld het laatste

Waarom?
Omdat de hele Veiligheidsraad bezig is het oude Obama verdrag tot een atoombom-loos Iran te herstellen met als duidelijke dwarsligger Israël.

Hoe zijn USA veto’s in de Gaza Veiligheidsraad intenties daarin te verstaan?
Om zonder direct ingrijpen in de vorming van een nieuw kabinet toch Israël mee te slepen in de tijdgeest van verzoening. 

Zal dat lukken?
Ongetwijfeld. Het Zionisme heeft zijn langste tijd gehad en de nieuwe   moslimvrienden van Israël in de hele Arabische wereld zullen niet anders tolereren.

Zal dit alle brandhaarden in de regio doven.?
Natuurlijk niet. Maar met Iran weer terug in een hersteld Obama verdrag zal het Iraanse Shi’itische imperialisme stappen terug moeten doen zowel in Yemen als in Libanees Hezbollah.

Daarom! Geef het Midden-Oosten de tijd.

En een groet van een voorlopig meer huiselijke Arnout