De twee weken zijn inmiddels voorbij. Het zwaar weer nog  niet.

De stand van zaken is inmiddels als volgt:

Netanyahu  verloor de verkiezingen en veel ernstiger: hij verloor zijn reputatie. Hij blijft nog minister president tot de beëdiging van een nieuw kabinet. Dat komt er waarschijnlijk onder ex generaal Benny Gantz. Dan valt Netanyahu in handen van het Openbaar Ministerie, dat hem verdenkt van  ernstig frauduleus gedrag, en. . . zijn Likud partij valt in de problemen.  Hoe het nieuwe kabinet er uit zal zien zullen we t.z.t. in  de kranten kunnen lezen. In elk geval minder zionistisch en meer tolerant.

De Brexit race van Boris Johnson liep veel tegenslag op en gaat weer een extra nederlaag in de Supreme Court tegemoet. Uitspraak werd toegezegd voor begin komende week. Dan blíjft er  niet veel meer over van een “No Deal” vertrek. Wat dan wel? Waarschijnlijk nieuwe verkiezingen of  een nieuw referendum. 

De nieuwe brandhaard in het Midden Oosten als gevolg van de  vernietigende Yemenitische (?)  drone- en raket aanvallen op Aramco’s, werelds grootste, “oil processing plant” in Abqaiq toont wederom de incompetentie van het Saudi regiem. De poging van Saudi Arabië Trump te verleiden tot gewapend actie tegen Iran slaat niet aan. Daarvoor staat Iran te sterk. Bolton is ontslagen Tot een oorlog zal het niet komen. Het lijkt erop dat een nieuwe wereldorde haar intrede maakt.                                                                                                            

Laten wij hopen dat daar binnenkort ook meer inzicht vanuit mag gaan.

Tot een volgende keer, Arnout