Maandag, 21 oktober blijkt een belangrijke dag te zijn in de geschiedenis van onze wereld.

Zoals verwacht zijn Netanyahu’s pogingen een nieuwe regering te vormen definitief mislukt. Het mandaat daartoe heeft hij, vandaag, te elfder ure teruggegeven aan Reuven Rivlin, de president van Israël. Het is nu in handen van Gantz , die weer 28 dagen de tijd krijgt. Daar verwacht ik positiever maar ook sneller resultaat.  Voor details  t.z.t. verwijs ik  kortheidshalve naar de internationale pers.

Wat Boris Johnson betreft heeft de forcering van zijn kant geleid tot een dusdanige verwatering van alle standpunten dat de fatale datum van 31 oktober ook verwatert. De beoordeling van de inhoud van Johnsons’ laatste Brexit voorstel aan Junker, dinsdag 22 okt. in het parlement, zal ook de laatste afbraak worden.

Het was boeiend het hele proces, met respect voor kwaliteit, op BBC  live te kunnen volgen, en met plezier in de charme waarmee Speaker John Bercow het parlement steeds weer tot de “orderrr!!” riep. Hij deed mij denken aan mijn goede jeugdvriend Tjomme  Kingma Boltjes. Ik hoop dat het zo moge blijven tot nieuwe verkiezingen, misschien al november.  

Wat het derde “tijdgeest” slachtoffer, Trump, betreft zullen we nog  wat moeten wachten Inmiddels zullen wij ons weer meer kunnen richten op de ontwikkelingen in het Midden Oosten.

Tot een volgende keer. Arnout.